Castelen: Ethiek en moraal zoek bij regering
26 Jan 2014, 00:00
foto
Guno Castelen, voorzitter SPA. (Beeld: René Gompers)


Guno Castelen, voorzitter van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA), vindt dat ethiek en moraal zoek zijn bij de regering. Er is veel beloofd, maar heel weinig gerealiseerd. Er is geen sprake van goed bestuur. Ook vicepresident Robert Ameerali kreeg ervan langs. Hij zou zich teveel opstellen als vertegenwoordiger van het bedrijfsleven dan als vicepresident van het land. Net als vakbondsleider Robby Berenstein, merkte Castelen tijdens de 'opo yari-bijeenkomst' van de partij zaterdagavond op, dat wetten die te maken hebben met belangen van de werknemers vastgehouden worden door de vicepresident.

Castelen en de overige Nieuw Frontleiders Winston Jessurun (DA91), Gregory Rusland (NPS) en Chan Santokhi (VHP) zijn vastberaden om de regeermacht over te nemen na de verkiezingen van mei 2015. Zij zijn er eensgezind over dat de regering niet in staat is het land op koers te houden. Integendeel gaat het volgens hen slecht met de economische situatie.

De SPA-voorzitter riep zijn gehoor op om hard te werken en huis aan huis te gaan om met de mensen te praten. Castelen haalde aan dat ondervinding de beste leermeester is. Volgens hem is president Desi Bouterse die in 1980 door een coup aan de macht kwam helemaal niet veranderd. Hoewel hij democratisch is gekozen, is hij helemaal niet veranderd, ook al heeft hij het volk dat voorgehouden. Castelen meent dat Bouterse niet in staat is het land te regeren. Daarom is het tijd dat Nieuw Front overneemt, ook al zal de strijd niet gemakkelijk zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May