School Powakka gelukkig met nieuwe faciliteiten
25 Jan 2014, 19:30
foto
Districtscommissaris Jerry Miranda (links) en First Lady Ingrid Bouterse delen pakketten uit aan schoolkinderen. (Foto: BIC Para)


Twee lokalen, een magazijn, het kantoor van de schoolleider en een toilettengroep van de St. Wilhelmus Powakka school zijn vrijdag in gebruik genomen. De school kreeg vrijdag bezoek van de First Lady Ingrid Bouterse-Waldring. Deze nieuwbouw is uitgevoerd door de Taskforce Onderwijs van het Kabinet van de President. De kinderen kregen elk ook een presentje van de First Lady, meldt het Burger Informatie Centrum Para.

“De sanitaire voorziening was heel slecht en de klassen waren overvol, waardoor het heel moeilijk was om onderwijs te verzorgen. Een hoge nood voor de 195-leerlingen van deze school is hiermee opgelost”, zegt de schoolleider, Ronald Hanenberg. Door tussenkomst van het commissariaat is er - met financiële ondersteuning van Digicel - een lokaal bijgebouwd voor computeronderwijs.

Volgens Hanenberg is het van belang dat zijn leerlingen in dit stadium computeronderwijs genieten, omdat er in het verder onderwijsproces ook meer hierover wordt gedoceerd. Computeronderwijs is ook belangrijk, omdat de technologie de totale ontwikkeling bepaalt”, zei de schoolleider.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May