SPI-leerkrachten ontvangen certificaat toetstraining
24 Jan 2014, 21:00
foto
Enkele SPI-docenten met hun certificaat.


Leerkrachten van het Surinaams Pedagogisch Instituut (SPI) hebben vandaag het certificaat van de training ‘Toets je toets’ ontvangen. De opleiding is in de periode januari tot juli 2012 verzorgd aan docenten van de pedagogische instituten in Suriname. “Het wachten op dit certificaat was om ons geduld te toetsen,” grapte SPI-leerkracht en communicatie-medewerkster Danielle de Mees bij de uitreiking.

De training is gegeven in het kader van het vernieuwingstraject ‘De Nieuwe Leerkracht’ en moet de leerkrachten vaardiger maken in het geven van competentiegericht onderwijs. Opleiders van de Stichting Opleidingen en Onderzoek in Suriname en van het Programma Effectievere Scholen in Suriname hebben hun kennis overgedragen. Anton Douglas, coördinator Integrale Kwaliteitszorg, heeft het team mede gefaciliteerd.

De training betrof onderwerpen zoals kwaliteitseisen voor toetsen, alternatieve toetsvormen, het beoordelen van toetsen en het gebruik van ICT bij toetsen. Naast actieve deelname aan de cursus, werd van de docenten verwacht dat zij verschillende individuele opdrachten succesvol uitvoerden om in aanmerking te komen voor het certificaat.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May