Lovende woorden bij opening SEH van SVZ
24 Jan 2014, 12:00
foto
De SEH van St. Vincentius Ziekenhuis is zojuist geopend door president Desi Bouterse. (Foto: René Gompers)


Met veel lovende woorden, blijdschap en goede verwachtingen is de Spoedeisende Hulp (SEH) van het St. Vincentiusziekenhuis (SVZ) vandaag door president Desi Bouterse geopend. Een levensdroom van Mikhaël Saouma, die de leiding heeft van deze moderne unit, is in vervulling gegaan. De regering ondersteunt het particuliere ziekenhuis waardoor de tweede SEH in Paramaribo mogelijk is geworden. De SEH van Academisch Ziekenhuis Paramaribo is vijftig jaar geleden in het leven geroepen, memoreert algemeen directeur Manodj Hindori van SVZ.


Diverse mensen hebben bergen werk verzet om een SEH neer te zetten aan de Koninginnestraat op het terrein van SVZ. Hindori legt uit dat het niet gaat om de financiën, het gebouw, de inrichting, de afspraken met de regering, verzekeraars, drempelkosten, samenwerking met AZP, de specialisten maar vooral ook om de uitvoeringscapaciteit. Er is gezocht en gezocht naar artsen en verpleegkundigen om de SEH 24 uur per dag te kunnen draaien. Uiteindelijk zijn Filipijnse artsen en verpleegkundigen aangetrokken om samen met Surinamers de job te doen.

Alle sprekers wijzen op de noodzaak van het hebben van een tweede SEH in Paramaribo. President Bouterse merkt op dat AZP overbelast is. Door samen te werken zal de samenleving kunnen rekenen op een betere acute gezondheidszorg. Bouterse heeft zich persoonlijk sterk gemaakt voor de SEH waarvoor hij ook erkentelijkheid heeft gekregen van SVZ. Saouma heeft een award ontvangen voor zijn inzet om dit project van de grond te helpen stampen.
            video.gif video
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May