SEH St. Vincentius Ziekenhuis gezegend voor opening
23 Jan 2014, 19:00
foto
Inzegening van de SEH van het St. Vincentius Ziekenhuis door pater Karel Choenni. (Foto: SVZ)


De Spoedeisende Hulp (SEH) van het St. Vincentius Ziekenhuis is vanmiddag ingezegend. Er heerst groot enthousiasme onder het personeel van het ziekenhuis dat morgen de SEH eindelijk beschikbaar komt voor de gemeenschap. Algemeen directeur Manodj Hindori verwacht morgen een groot aantal gasten bij de officiële opening, die verricht zal worden door president Desi Bouterse.

Het SVZ is helemaal gereed voor de opening van de SEH. Na maandenlange voorbereidingen gaan de deuren eindelijk open. Na twee weken van proefdraaien zijn de eerste kinderziektes van de SEH overwonnen. De dienstroosters draaien allemaal volledig en het SEH-team is goed op elkaar afgestemd, deelt Hindori mee.

Met de medische staf zijn er goede afspraken gemaakt over de medische behandelprotocollen en met het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is een samenwerkingsovereenkomst getekend om patiënten te kunnen doorverwijzen naar de SEH van het AZP, indien dat noodzakelijk mocht blijken. Met de regering zijn ook afspraken gemaakt voor het beschikbaar stellen van financiële middelen om de exploitatie van de SEH te kunnen bekostigen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May