Presidentiële commissie RGB ontbonden (update)
23 Jan 2014, 09:00
foto


De presidentiële taskforce op het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) is ontbonden. Starnieuws verneemt dat voorzitter Cornelly Strijdhaftig gistermiddag per deurwaardersexploot te horen kreeg dat de commissie is ontbonden. De directeur van het kabinet van de president, Eugene van der San, zegt in een mail aan de redactie dat "het een pertinente leugen is dat het Presidentieel Besluit met betrekking tot de ontbinding van de Commissie per deurwaardersexploot aan de leden/betrokkenen is aangeboden".

President Desi Bouterse had al eerder meegedeeld dat de presidentiële commissies niet voor eeuwig zijn en als zaken eenmaal lopen op ministeries, deze ontbonden zullen worden. Zo is ook eerder de commissie bij Onderwijs en Volksontwikkeling ontbonden.

Al enkele weken gonsde het op RGB dat de commissie zou worden ontbonden. In de commissie bleek niet iedereen op één lijn te zijn. Opvallend is dat Strijdhaftig gisteren normaal aan het werk was op het ministerie. Rond de middag werd zij geconfronteerd met de ontbinding. Zij is overvallen door de mededeling. Er is overigens nog steeds geen directeur op dit ministerie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May