Oemraw: Meer primaire aanvoerkanalen opschonen
23 Jan 2014, 02:00
foto
Harinandan Oemraw, voorzitter SPBA


Harinandan Oemraw van de Surinaamse Padie Boeren associatie (SPBA) zegt dat het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) het probleem van het irrigatiewater niet zal kunnen oplossen door slechts de primaire hoofdaanvoerkanalen op te schonen. Veel kanalen die moeten zorgen voor de doorstroming van het irrigatiewater moeten worden opgeschoond en opgehaald. De dichtbegroeide kanalen belemmeren het water dat naar de rijstvelden moet.

Door deze stagnatie kan het irrigatiewater de rijstvelden in de Middenstandspolder niet bereiken. “Vanaf het pompgemaal tot de Middenstandspolder, lijn 1 tot en met lijn 3 moeten aangepakt worden. Als dat niet gebeurt, moeten de boeren in de Middenstandspolder gewoon water pompen”, deelt Oemraw mee.

Hij betreurt het dat niemand van het ministerie van LVV, gewest Nickerie, notitie is komen nemen van de stand van zaken. “Minister Hendrik Setrowidjojo heeft er meteen werk van gemaakt, maar niemand van het ressort is komen kijken. Er zijn wel machines gedirigeerd, maar er is geen toezicht op werkzaamheden die uitgevoerd worden”, stelt Oemraw.

De SPBA-voorman zegt dat hij een goed gesprek had met de LVV-bewindsman en dat hij hem in een brief nogmaals wijst op de stagnatie van de aanvoerkanalen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May