Hooghart: BBGO debet aan ontwaarding pensioenen
23 Jan 2014, 01:00
foto
CLO-voorzitter Ronald Hooghart


De Bond Belangen Behartiging Gepensioneerden in Overheidsdienst (BBGO) is volgens Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) er zelf schuldig aan dat er een staatsbesluit is geslagen dat heeft gezorgd voor de ontwaarding van de pensioenen. Hooghart zegt dat de CLO tot op het laatste moment de BBGO er op heeft gewezen een verkeerde koers te volgen met onduidelijke regelingen bij de overheid. “Nu blijkt niets te kloppen en zijn de pensioenen eigenlijk niets meer waard, stelt Hooghart.

De vakbondsleider zegt aan Starnieuws het jammer te vinden dat de leiding van de BBGO ervoor gekozen heeft de CLO de rug toe te keren. “We hebben zelfs onze statuten moeten aanpassen, omdat het ministerie van Financiën steeds vond dat wij alleen voor actief dienende ambtenaren mochten opkomen. Daarnaast hebben wij bij de CLO geholpen met het oprichten van de BBGO en hebben uiteindelijk een alternatiefvoorstel ingediend om het probleem van de gepensioneerden goed aan te pakken. De BBGO heeft dit afgewezen. Ik ben niet tegen hun strijd, maar dit moet gezegd worden”, legt Hooghart uit.

De BBGO zal vandaag een petitie aanbieden aan president Desi Bouterse en assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. ‘Het is geen straatactie, maar we gaan een petitie aanbieden“, verduidelijkt Armand Deekman, voorzitter van de BBGO. De gepensioneerden komen voordat zij de petitie aanbieden, eerst in en vergadering bijeen. Deekman zegt aan Starnieuws dat in de petitie de president aandacht zal worden gevraagd voor niet alleen het gewraakte staatsbesluit, maar ook voor andere zaken die te maken hebben met de positie van gepensioneerden en mensen die onderstand ontvangen.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May