Sterilisatieroject beoogt minder zwerfhonden
22 Jan 2014, 19:00
foto
Een vrijwilliger met een zwerfhond bij een eerder gehouden sterilisatieproject. (Archieffoto)


Vanaf 3 maart gaan vijf dierenartsen gedurende twee weken honden en poezen uit de wijk Flora steriliseren. Vrijwilligers van de Dierenbescherming zullen mensen aanspreken die straathonden verzorgen en ze proberen te overtuigen van de noodzaak deze dieren tegen een minimale vergoeding te laten steriliseren. Voor mensen die geen vervoer hebben, kan dit worden ingezet. Na sterilisatie wordt de hond weer teruggebracht, waarna die in haar eigen omgeving kan herstellen.

Het sterilisatieproject ‘Yepi yu dagu, yepi ala dagu’ van de stichting
Dierenbescherming Suriname wordt voor de zesde keer uitgevoerd. Eigenaren van Surinaamse honden in de wijk Flora kunnen zich vanaf 17 februari via het nummer 8861031 aanmelden bij de projectcoördinator voor de sterilisatie van hun hond. De eigen bijdrage bedraagt SRD50.

Sterilisatie van een hond/poes is een eenmalige operatie waarbij de hond/poes onvruchtbaar wordt gemaakt, en dus geen pups/kittens meer krijgt. Voor de hond en de baas levert dit veel voordelen op, zoals geen loopsheid meer, geen reuen meer op het erf en geen extra kosten voor het verzorgen van pups/kittens. Op de lange termijn moet de actie een eind brengen aan het zwerfhondenprobleem.

Hoewel het project zich dit keer richt op de wijk Flora, adviseert de Dierenbescherming andere hondeneigenaren ook sterilisatie van hun hond te overwegen buiten dit project om.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May