Kwestie Havenbond 6 februari weer voor de rechter
23 Jan 2014, 11:00
foto
Vakbondsleider Murwin Leeflang


De rechtszaak waarin de Algemene Haven Arbeiders Bond (AHAB) erkenning eist bij zijn werkgever zal op 6 februari wederom in behandeling worden genomen door de rechter. Murwin Leeflang ondervoorzitter van de AHAB zegt aan Starnieuws dat het er op lijkt alsof deze kwestie in de doofpot is beland, maar dat nu alleen kan worden gewacht op wat de rechter zal beslissen.

“We komen dit weekeind als bestuur van AHAB bijeen om de zaak te bespreken en een algemene leden vergadering voor te bereiden die we echter pas na de rechtszaak kunnen houden”, zegt Leeflang. De bond eist dat de directie van Integra Port Service NV, het bestuur van de werknemersorganisatie accepteert zoals die is gekozen en voorgesteld aan de directie van het bedrijf. Integra vindt echter dat zij inspraak moet hebben in de samenstelling van het bestuur van deze bond. Leeflang zegt blij te zijn te merken dat er op de werkplek investeringsactiviteiten plaatsvinden. “Dat is goed te noemen, maar dat zal ons er niet van weerhouden gebruik te maken van het recht ons te verenigen. Het bedrijf moet hoe dan ook rekening houden met de wensen van de werknemers”, zegt Leeflang.

De AHAB-leden hebben enkele weken actie gevoerd. Op een algemene leden vergadering van 27 november, vorig jaar hebben zij besloten de acties op te heffen en naar de rechter te stappen. Wij hadden ook kunnen kiezen voor verscherping van de acties of in staking blijven, terwijl de rechtszaak wordt afgewacht, maar we hebben er zelf voor gekozen te gaan werken en de rechter te laten beslissen”, zegt Leeflang.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May