Personeel NV Luchthavenbeheer staakt
21 Jan 2014, 10:42
foto


Het personeel van NV Luchthavenbeheer heeft het werk neergelegd. Stafleden draaien de diensten, maar de acht posten zijn minimaal bezet. De werknemers zijn ontevreden over de gang van zaken en eisen oplossingen.

Werknemers wachten op bondsvoorzitter Lloyd Read, die onderweg is naar Zanderij. Read zegt aan Starnieuws dat hij gaat aanhoren wat er precies aan de hand is. Zijn prioriteit is om de mensen aan het werk te krijgen. Het personeel had een spoedvergadering aangevraagd om de knelpunten te bespreken. Read zegt dat die vergadering in de loop van deze week zou worden belegd. Hij is verrast met de actie, maar zegt er begrip voor te kunnen opbrengen.

Starnieuws verneemt dat de ontevredenheid te maken heeft met de werkdruk van het personeel. Ook zouden de werknemers een financieel-organisatorische doorlichting van het bedrijf eisen. Er zouden ook geen duidelijke beleidsstructuren zijn, waardoor het verwarrend werken is voor de mensen.

Het personeel van de luchthaven heeft vorig jaar op 24 juli ook het werk neergelegd uit onvrede. Het ging toen om uitbetaling van beloofde periodieken en de reisvergoedingstoelage.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May