Rusland: Presidentskandidaat nog niet op agenda Nieuw Front
21 Jan 2014, 08:00
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland op de 65ste verjaardag van de VHP.


Wie de presidentskandidaat van het Nieuw Front (NF) wordt bij de verkiezingen van 2015 is vooralsnog geen agendapunt van het Nieuw Front. NF-partner, Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS) vindt dat het nog te vroeg is om daarover uitspraken te doen.

Partner Guno Castelen, leider van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) zei zaterdag tijdens de viering van de 65ste verjaardag van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) dat Chan Santokhi een terechte presidentskandidaat is. Rusland wijst er op dat daar niet is gezegd dat de VHP-voorzitter nu al is aangewezen als de kandidaat van het Nieuw Front. “Dat is gezegd naar aanleiding van de etnische sentimenten die nu spelen. Maar ik ben het er mee eens dat elke partij ernaar mag streven om het hoogste ambt in het land in te vullen. Geen enkele partij kan zichzelf daar beperkingen opleggen,” zegt Rusland.

Het bepalen van een kandidaat voor het NF is volgens de NPS-voorzitter nu een paar stappen te ver op weg naar de verkiezingen van 2015. “Het zijn de structuren die uiteindelijk gaan bepalen wie onze kandidaat wordt. Als de VHP in staat is die positie te verwerven, moet de kandidatuur van Santokhi inderdaad geen probleem zijn”, zegt Rusland. Of hij zelf die positie ambieert is volgens hem ook afhankelijk van de structuren van de NPS. Als daarvoor wordt gekozen zal invulling aan gegeven moeten worden”, stelt Rusland.
Binnen het NF wordt er regelmatig vergaderd. Rusland en Santokhi zijn aangewezen om gesprekken te voeren met derden om te komen tot een zo goed mogelijke combinatie voor de verkiezingen van mei 2015.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May