Man veroordeeld voor brandstichting
21 Jan 2014, 02:00
foto


Rechter Maytrie Kuldipsingh heeft op de rechtszitting maandag een man veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Zijn gevangenneming is gelast. De man stak een woning in september 2011 in het district Wanica in brand en hoopte zo geld af te troggelen van de verzekeraar. Het Openbaar Ministerie had vier jaar celstraf in deze zaak geëist.

De rechter vond dat de veroordeelde slechts in eigen belang gehandeld heeft. Bij het stichten van brand in de woning, heeft hij geen rekening gehouden met personen en goederen die ook gevaar liepen. De getuigen hadden verklaard dat de veroordeelde reeds geruime tijd plannen had om het huis in brand te steken en zo de verzekeraar geld af te troggelen.

De veroordeelde had een goed plan in elkaar gezet. Hij verhuurde zijn woning in 2010 aan een huurder en ontving maandelijks euro 350. Dit huis verzekerde hij. Ook had hij de huurder voorgehouden dat hij de woning in brand wil steken. Hij plaatste een advertentie voor verkoop van het huis, maar de vraagprijs vonden geïnteresseerden veel te hoog. De man had zijn nieuwe inboedel verkocht en plaatste hij de oude in het huis.
De veroordeelde had een reiskoffer besprenkeld met ontvlambare vloeistof en stak deze in brand. De brandende koffer liet hij in de woning achter, waardoor deze ook afbrandde.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May