Opo yari te Bersaba moet plantagejeugd motiveren
21 Jan 2014, 03:00
foto


La Prosperite (Bersaba) was zondag het toneel van tal van activiteiten voor de schooljeugd van de plantages La Prosperite, Mijnhoop en Valkenburg (Republiek) en Vierkinderen. Ruim 200 kinderen deden mee aan de Opo Yari, die bedoeld was om de motivatie en het bewustzijn te verhogen bij de jeugd, zodat de ontwikkelingsdoelen voor het jaar 2014 gezamenlijk aangepakt kunnen worden, zegt Elviera Sandie, voorzitter van het plantagebestuur.

De dag startte met een kerkdienst in de EBG-kerk te La Prosperite, waarna het programma verder werd afgewerkt met zang, dans en educatieve wedstrijden in de recreatiezaal. Onder de gasten bevonden zich schoolleiders, afgevaardigden van het ministerie van Sport en Jeugdzaken (S en J) en van het commissariaat. DNA-lid van Para, Ricardo Panka was ook aanwezig.

De verschillenden sprekers bemoedigden de kinderen om zichzelf en de plantages te ontwikkelen. De afgevaardigde van S en J beloofde dat in samenwerking met het plantagebestuur, de naschoolse activiteiten en recreatieve activiteiten verruimd zullen worden. Haydi Berrenstein , voorzitter van de Stichting ter bevordering van Onderzoek, Educatie en Awareness in Ecosystemen, Biodiversiteit en Aquacultuur (SOBA), bood het onderzoeksrapport aan van een studie naar de behoefte van bewoners van La Prosperite voor hun sociaal-economische ontwikkeling.

De bibliotheek van La Prosperite is bij deze gelegenheid weer in gebruik genomen, met steun van het Cultureel Centrum Suriname en de Waterleiding Maatschappij Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May