Vrachtwagen met kapotte remmen dendert over Wijdenboschbrug
20 Jan 2014, 17:30
foto
De vrachtwagen is tot stilstand gekomen aan de voet van de brug. (Foto: ASP)


Een vrachtwagen heeft gezorgd voor paniek op de Wijdenboschbrug, toen de remmen het plotseling begaven en de bestuurder met volle vaart richting de rotonde reed. Automobilisten kregen de schrik van hun leven, toen ze de truck met hoge snelheid achter zich zagen aankomen. De vrachtwagenchauffeur begon zigzag te rijden op de brug, toen hij merkte dat hij niet kon remmen. Zigzag rijden zou helpen om het leven van de rest van de automobilisten niet erger in gevaar te brengen, zo vertelde de chauffeur aan de voet van de brug.

John Carrilho die richting Commewijne reed, zegt dat hij plotseling knipperende lichten zag en automatisch het gevoel kreeg dat er iets niet goed was. ''Ik zag die truck dim brighten en al die andere auto's voor hem inhalen. Hij pakte eentje aan de achterkant en reed zigzaggend door. Ik ben gelijk met mijn bumper tegen de reling gaan staan. Had ik dat niet gedaan zou hij de flank van mijn auto mee hebben genomen'', zegt Carrilho geschrokken. “Ik dacht dat mijn leven in gevaar was. 'Als je zo iets meemaakt op de brug denk je het ergste.''

Ook de directrice van de Kalidienschool, Soenita Gangabisoensing, geloofde haar ogen niet toen de vrachtwagen langs haar heen scheurde, de zijkant van haar wagen meenemend. ''Ik zag hoe hij die wagen achter mij aanreed en op mij afkwam. En in die achterste auto zaten er kinderen. De ene sliep. Dat kan gewoon niet. Dit is heel ernstig. Het treft ons allemaal. Ik dacht dat ik weg was. Dat ik ergens in de rivier terecht zou komen'', roept ze ontredderd uit. Ook haar voertuig heeft enorm veel schade geleden.

De bestuurder van de truck, die ook in een shocktoestand verkeerde, verklaarde tegenover de politie dat de remmen niet werkten, omdat er geen lucht meer was. ''Ik was helemaal in paniek'', reageert hij. Hij zegt zich ervan bewust te zijn dat hij mensenlevens in gevaar heeft gebracht. De schade moet volgens hem geclaimd worden. Volgens de politie beschikte de man niet over de nodige papieren.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May