Bewoners Para-Oost kritisch tijdens hoorzittingen
20 Jan 2014, 22:20
foto
De hoorzittingen voor het opstellen van de districtsbegroting en districtsplan 2015 voor het district Para zijn dit weekend begonnen. (Foto: BIC-Para)


De uitvoeringscapaciteit van projecten in Para-Oost is door sprekers bij de hoorzitting van dit ressort op de korrel genomen. “Winsi mi taki, toch un no e arki”, verwoord een bewoner zijn kritiek. De hoorzittingen voor het opstellen van de districtsbegroting en districtsplan 2015 voor het district Para zijn dit weekend begonnen.

De bewoners willen dat er een dijk komt om afkalving van de wegen langs de Parakreek tegen te gaan. De gezondheidszorg moet volgens het publiek versterkt worden met nog een huisdokter en een vroedvrouw. Het kantoor van Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) moet verhuizen naar een betere locatie. Nu moeten burgers te voet via een binnenweg om hun zaken te doen bij het CBB-wijkkantoor, omdat er geen busverbinding is. Het hoofd van het CBB wijkkantoor heeft vaker aan de bel getrokken en stelt dat het CBB-kantoor strategisch moet worden geplaatst.

De slechte elektrificatie van Powaka is een zeer punt voor de bewoners van deze gemeenschap. Tijdens de hoorzittingen stelden zij het 1x24 uur per dag voorzien van het dorp van stroom, het verharden van alle binnenwegen en het aanbrengen van straatverlichting, als prioriteit.

Para Oost is industriegebied en heeft het hoogste inwonersaantal (8987 inwoners, census 2012). Voor het dienstjaar 2013 zijn er werkzaamheden uitgevoerd die variëren van het ophalen van hoofd- en bijlozingen in het geheel ressort, onderhoudswerkzaamheden langs de primaire wegen, ontwateringswerken, vervangen van duikers, het plaatsen van vier drempels aan de Meursweg, bezanden van binnenwegen, het afronden van het woningbouwproject te Waterland, het uitbreiden van het waterleidingsnetwerk in het dorp Powaka en andere sociale werken in het ressort, meldt het BIC-Para.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May