LVV tikt werkarmen en boeren op de vingers
21 Jan 2014, 04:00
foto
Harinandan Oemraw (met rode pet) legt de situatie van de padieboeren nogmaals uit aan landbouwminister Hendrik Setrowidjojo en zijn gevolg. (Foto: min. LVV)


De onderlinge communicatie tussen boerenvertegenwoordigers en de verschillende werkarmen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij in Nickerie is aan verbetering toe. Zowel aan zijn werkarmen als aan de voorzitter van de padieboerenorganisatie heeft de landbouwminister die boodschap gegeven.

De bewindsman pleit voor een open deur relatie met de boerenvertegenwoordigers. Ook op lokaal niveau ziet minister Hendrik Setrowidjojo dat graag gebeuren. “Vooral als er problemen in de sector worden gesignaleerd.” Tijdens een oriëntatiebezoek gisteren aan de Middenstandspolder heeft de bewindsman op korte termijn grote investeringen in de rijstsector aangekondigd.

Watertekort in de Middenstandspolder en aantasting van de arealen door de bibitvlieg, bezorgd voorzitter Harinandan Oemraw van de padieboerenorganisatie (SPBA) de grootste kopzorgen. In de media is er een heel gehaal en getrek geweest tussen boerenvertegenwoordigers en werkarmen van LVV over de schade die de bibitvlieg zou hebben aangericht.

Er is toegezegd dat het waterprobleem, dat was ontstaan door vernauwingen in het aanvoerkanaal, deze week nog zal zijn opgelost. Over de schade aan de arealen door de bibitvlieg heeft de bewindsman niets concreets gezegd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May