CKC vraagt IDB-lening voor uitbreiding
20 Jan 2014, 10:00
foto
CKC Motors Company aan de Van 't Hogerhuysstraat. (Foto: CKC)


C.Kersten en Co. NV (CKC) heeft financiering bij de Interamerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) aangevraagd voor uitbreiding van zijn dienstenpakket. In het project zijn twee facilteiten opgenomen met een totale waarde van US$ 16,2 miljoen.

Het bedrijf, deel van de Moravian Church Fondation Business Enterprises BV, wil zijn verkoopfaciliteiten voor zwaar materieel en auto’s uitbreiden met een nieuw complex 60 kilometer ten zuiden van Paramaribo te Veeland. Het gaat om een verkoopruimte, een showroom en een kantorencomplex voor dochteronderneming Surmac. Aan dit deel van het project hangt een prijskaartje van US12,2 miljoen. Voor de uitbreiding van het gebouw van CKC Motors is US$ 4 miljoen begroot.

CKC Machinehandel Surmac N.V. (Surmac) is in 1957 opgericht, voornamelijk om de industrie in Suriname te voorzien van hoogwaardige technische equipement. Surmac is betrokken bij alle belangrijke sectoren van de economie zoals mijnbouw, nutsbedrijven, bosbouw, gouvernement, marine, olie en gas, industrie, landbouw en (zware) constructie, staat op de website van de onderneming. CKC is vanaf 1941 de officieel geautoriseerde Caterpillar dealer in Suriname.

In de financieringsaanvraag staat dat met het oog op de twee grote mijnbouwprojecten voor de exploitatie van goud die de Surinaamse regering is aangegaan, de vraag naar zwaar materieel, lichte uitrusting en voertuigen zal toenemen. Ook onderhoud en reparatie zijn in het voorstel opgenomen. Met de uitbreiding van zijn diensten- en verkoopfaciliteiten speelt CKC in op de toekomstige economische groei van het land.

De financieringsaanvraag is in behandeling bij de IDB. De bank staat voor een lange termijn lening. Ook zal de IDB haar expertise inzetten om mogelijkheden te identificeren om zodoende het technisch trainingsprogramma van het bedrijf te verbeteren. Bij goedkeuring van de aanvraag zal de IDB US$ 6,5 miljoen lenen aan CKC. De aanvraag is in december vorig jaar ingediend.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May