Morgen herstart project naschoolse opvang
19 Jan 2014, 15:15
foto


Het project naschoolse opvang wordt morgen herstart in Groot-Paramaribo. Voor het tweede kwartaal was dit project nog niet opgepakt. In het district Commewijne kunnen de scholieren vanaf woensdag weer nablijven.

“De planning is voor 20 januari en ik hoop dat het project met een schone lei kan beginnen,” zegt parlementariër Melvin Bouva. Hij is de voorzitter van de vaste parlementaire commissie van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. De middelen voor dit project zijn volgens de volksvertegenwoordiger op de begrotingen opgebracht. De betalingen aan leerkrachten en keukenhouders moeten feilloos kunnen geschieden, vindt Bouva. Het project heeft een turbulente opstartfase achter de rug.

Bouva zegt dat het ministerie voor een groot deel de verantwoordelijkheid op zich heeft genomen voor het gedeelte van huiswerkbegeleiding en het curriculum. ''Ook het ministerie van Sport- en Jeugdzaken hoort te komen met het gedeelte van sport. Ik reken erop dat alles goed zal gaan, want het project moet doorgaan.”

Het ministerie heeft SRD 90.8 miljoen voor dit jaar uitgetrokken voor de naschoolse opvang. Vanaf oktober valt de zoveel besproken naschoolse opvang onder gezag van dit departement. In de ontwerpbegroting van het ministerie staat dat aan dit project ongeveer tweehonderd scholen meedoen. Suriname telt 355 basisscholen (openbaar en bijzonder onderwijs samen).

ASP
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May