Clyde Brunswijk drukt Suriname-stempel op Griekenland
19 Jan 2014, 03:00
foto
Clyde Brunswijk draagt de overwinning in Griekenland op aan het Surinaamse volk. (Foto: Superkombat)


Dat thaiboksers met Surinaamse roots nu op internationale podia het goed doen, lijkt meer regel dan uitzondering te zijn. In navolging van Andy Ristie en Tyron Spong is dit keer de eer te beurt gevallen aan Clyde 'Brunsie' Brunswijk. Hij heeft zaterdagavond in een bomvolle Marousi Indoor Hall in Athene, Griekenland, Alexandros Chatzichronoglou in eigen huis verslagen. Dit gevecht stond onder auspiciën van Superkombat.

Reeds in de eerste ronde vloerde Brunswijk de Griek. Echter kwam hij na acht tellen weer bij en stond wankelend op zijn benen. In de tweede ronde was het weer raak, maar het kwam niet tot een knock-out. Brunswijk domineerde het gevecht en liet enkele mooie stoten in combinatie met trappen tegen het lijf van 'de Professor' zien. Het was duidelijk dat Brunswijk deze strijd overtuigend heeft gewonnen. Dit is het eerste wereldtitelgevecht van Brunsie.

De thaibokser mag nu rekenen op een aantal uitdagingen over de hele wereld van Superkombat in 'light heavy weight' (81 tot 85 kg). Na de strijd toonde Brunswijks trots de Surinaamse vlag waaronder hij gevochten heeft. De wedstrijd heeft hij dan ook opgedragen aan het Surinaamse volk. De thaibokser woont in Nederland. Superkombat is een internationale thaiboksorganisatie die bekend staat voor hoog aangeschreven Thaibokswedstrijden. Het vorige jaar alleen al heeft deze organisatie zeventien events over de gehele wereld gehouden.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May