VHP-voorzitter somt issues op voor de verkiezingen in 2015
19 Jan 2014, 05:00
foto
Santokhi zegt dat de V van VHP ook Victorie betekent. (Foto: René Gompers)


Reagerend op de voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), Desi Bouterse, zei VHP-voorzitter Chan Santokhi dat de verkiezingen niet gaan over dekolonisatie en rekolonisatie. Hij benadrukte dat de VHP ook een product is van dekolonisatie. Hij haalde bij de viering van 65 jaar VHP zaterdagavond aan dat politiek Suriname over een jaar en vijf maanden naar de verkiezing gaat. Hij noemde diverse punten op om aan te geven waar de strijd over zal gaan.


"Laat niemand u wijs komen maken waarover de verkiezing zal gaan, en laat ik u zeggen waarover de komende verkiezing zal gaan:
a. Het hebben van een sterke rechtsstaat of een machtsstaat; wij gaan voor een sterke rechtsstaat
b. Het gaat om goed bestuur of slecht bestuur; wij gaan voor goed bestuur
c. Het hebben van sterke regerings- en overheidsinstituten of zwakke regerings- en overheidsinstituten; wij gaan voor sterke.
d. het hebben van duurzaam ontwikkelingsbeleid of een hap snap of slecht beleid; wij gaan voor duurzaam ontwikkelingsbeleid
e. Het hebben van economische en monetaire stabiliteit of het hebben van een zwakke economie of monetair systeem; we gaan voor stabiliteit in de economie en een stabiele wisselkoers.
f. Het hebben van een sterke Surinaamse munt of geen vertrouwen in de Surinaamse munt. Wij gaan voor een sterke munt en vertrouwen in de SME munt.
g. Het gaat om versterken van veiligheid of afname van het veiligheidsgevoel bij de burgerij: we gaan voor verhoging van de veiligheid en effectieve aanpak van alle vormen van criminaliteit.
h.Het gaat om nieuwe hoop en nieuw geloof bij de burgerij of angst en onzekerheid bij de burgerij; wij gaan nieuwe hoop en geloof brengen voor de toekomst.
i. Het gaat om versterking van de democratie en afzwakking van democratie; wij gaan voor versterking van de democratie.
j. Het gaat om bescherming van de Surinaamse investeerders, ondernemers en agrariërs of overleveren van deze sectoren aan buitenlanders. We gaan voor bescherming van Surinaamse ondernemers, diaspora ondernemers, arbeiders en agrariërs.
k. Het gaat om de onbelemmerde beleving van de vrije meningsuiting en persvrijheid en de beperking ervan; wij gaan voor de onbelemmerde en de onbevreesde vrije meningsuiting en persvrijheid.
l. Het aanpakken van corruptie of het belonen van corruptie; wij gaan voor het aanpakken van corruptie en bestraffen van de corruptelingen.
m. Het aanpakken van het drugsprobleem of het maken van Suriname tot een narcostaat; wij gaan voor effectieve aanpak van het drugsprobleem i.s.m. het buitenland.
n. Het gaat om aanpakken van internationaal terrorisme of het faciliteren van internationaal terrorisme in Suriname; en wij gaan voor effectieve aanpak van internationaal terrorisme.
o. Het hebben van Suriname als een decent state of een failed state; en wij gaan Suriname weer plaatsen in de rij der gezaghebbende naties in de wereld.
p. Het hebben van integer leiderschap of bad leaderschip; en wij gaan voor good leadership with integrity.
q. De verkiezingen zullen gaan over wie de capaciteit en het vermogen heeft om te regeren of wie het onvermogen heeft. Deze regering heeft geen vermogen. Wij zijn tot een gezamenlijk besluit gekomen, op 25 mei 2015: Regering go home!
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May