Middelbare scholen in protestactie maandag
18 Jan 2014, 14:00
foto
BvL-bestuur tijdens een persconferentie vandaag. In het midden, voorzitter Wilgo Valies. (Foto: ASP)


Alle middelbare scholen zullen maandag een protestactie houden van ruim een uur. Dit zal gebeuren rond de eerste pauze. Dit model van actievoeren zal pas stoppen als minister Ashwin Adhin van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) besluit om met de leraren om de tafel te gaan zitten. Dat zegt de voorzitter van de Bond van Leraren (BvL), Wilgo Valies.

De vakbondsleider vraagt aan president Desi Bouterse om in te grijpen bij het Minov, omdat de minister provocerend bezig zou zijn naar leraren toe. Vandaag hielden de BvL en de leraren van VOS-Tamanredjo een persconferentie. De docenten zijn gestuit op onbegrip van het ministerie. Het Minov heeft de leraren opgedragen om het werk maandag te hervatten, anders zullen er maatregelen worden getroffen tegen hen. Valies zegt dat de docenten niet bang zijn, doch versterkt zijn door de houding van het ministerie. ''Het is een pertinente leugen als de minister zegt dat het ministerie niet op de hoogte was van het probleem. Tijdens een bezoek van volksvertegenwoordigers is er rapportage gedaan van de problemen op deze school en ze zijn doorgegeven aan het ministerie'', zegt Valies.

De vakbondsleider vindt dat de minister buiten zijn boekje is gegaan door communicatie uit de weg te gaan. Gisteren na de persconferentie bij het ministerie vroegen de leraren samen met de BvL een gesprek aan, echter werd hen de toegang geweigerd. Valies zegt dat nog nooit leerkrachten op zo een manier zijn behandeld door een minister en praat van een dieptepunt. Hij zegt dat de minister omringd is door haviken en daarom niet weet hoe hij dit probleem moet oplossen. De BvL-topper voorspelt onrust in de onderwijssector als er niet op tijd wordt ingegrepen op het ministerie. ''Tot nu toe hebben we gezorgd voor rust. Er is geen sprake geweest van wantoestanden. Maar als de minister problemen zoekt, zal hij ze ook krijgen'', zegt Valies strijdlustig. Ook de president van de Federatie van Leerkrachten in Suriname, Marcelino Nerkust, ondersteunt de leraren.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May