Dertig leraren VOS na 16 jaar beëdigd
18 Jan 2014, 06:00
foto
Sherida Zalman, waarnemend hoofd inspectie VOS en wnd directeur Onderwijs, Roy Narain. (Foto: Minov)


Dertig leraren van het Voorgezet Onderwijs voor Senioren (VOS) hebben voor de eerste keer hun eed/belofte afgelegd op het hoofdkantoor van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov). Zij zijn na zestien jaar beëdigd. Deze groep is de eerste van veel leerkrachten die de eed moeten afleggen. Het is de bedoeling dat aan het eind van dit proces dat donderdag van start is gegaan alle VOS-leraren beëdigd zullen zijn, meldt de voorlichtingsdienst van het Minov.

“Een persoonlijke wens van mij, niet alleen van het ministerie, is in vervulling gegaan. We zijn vanaf 1998 bezig hiermee en het lukte op de een of andere manier nooit. Ik ben heel blij hiermee”, stelde Roy Narain, waarnemend directeur van Onderwijs. Minister Ashwin Adhin benadrukte dat de eedaflegging de bezieling en commitment kan versterken. “Alles wat het gevoel van verantwoordelijkheid voor het vak kan versterken, promoot ik!”, zei Adhin.

De betrekking moet naar beste vermogen worden ingevuld. De bewindsman noemde onder andere voorbereid aan het werk komen, op tijd aanwezig zijn en niet onnodig verzuimen. Alles wat uit hoofde van de betrekking bekend zal worden, moet als confidentieel beschouwd worden zonder daartoe ambtshalve verplicht te zijn hield Sherida Zalman, waarnemend hoofd van inspectie VOS de onderwijsgevenden voor. Zij drukte de leraren op het hart altijd integer te zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May