Leraren Tamanredjo moeten van Minov maandag werken
18 Jan 2014, 02:00
foto
Waarnemend directeur van Onderwijs, Roy Narain. (Foto: Raoul Lith)


De acties die door de leraren van de scholengemeenschap Tamanredjo in Commewijne worden gevoerd, zijn ongegrond. Dit zegt waarnemend directeur van Onderwijs, Roy Narain. Hij stelt dat de school maandag normaal open moet zijn. Narain roept de docenten ook op om de leerlingen niet te gebruiken om een petitie in te dienen. “Dit gaat de achterstand die nu aanwezig is alleen maar vergroten", meent hij. Van deze actie is er vooraf geen melding gedaan.


“Wij hebben donderdag een bezoek gebracht aan het scholencomplex en hebben met de actievoerders gesproken. Toen wij daar wegreden was alles in orde tot we enkele minuten later een telefoontje kregen dat ze weer in actie zijn. En dat de voorzitter van de Bond van Leraren onderweg was naar de school”, heeft de onderwijstopper vrijdag op een persconferentie meegedeeld.

Actiepunten
De docenten voeren op basis van een zestal punten, deze actie. Zo vinden de leerkrachten dat er maar een administratieve kracht is, die het werk niet alleen aankan. Er is geen tuinman en een bode/conciërge ontberen zij. De positie van de directeur is niet geregeld, deze zou nog waarnemend zijn. Verder vinden zij dat er geen garantie is voor stageplekken voor de leerlingen. Ook de overdracht van de school heeft nog niet plaats gevonden. Er is een gedeelte bijgebouwd (twaalf lokalen) en dit is niet voorzien van elektriciteit.

Narain zegt dat er twee docenten zijn die extra vergoeding krijgen. Hij is er verbaasd over dat deze leerkrachten ook meedoen met de actie. Ze hebben nooit aan hun collega’s gezegd dat zij overuur ontvangen, ondanks nu blijkt dat ze geen werk hebben verricht. Ondertussen is er voor het in dienst nemen van de administratieve krachten en een bode al ontheffing aangevraagd bij de vicepresident.

Een aandachtspunt
Volgens Narain kan hij maar voor één punt extra aandacht opbrengen. “Het is werkelijk zo dat het nieuwe deel geen elektriciteit heeft. Maar de lokalen zijn al voorzien van kabels en stopcontacten. We wachten op een offerte van EBS om die aansluiting te maken. Tijdens de oriëntatie op Tamanredjo zagen we arbeiders werkzaamheden verrichten, legt de functionaris uit. Hij merkt op dat de mutatie voor de directeur sinds vorig jaar is verstuurd naar Personeelszaken.

Aan de docenten is tijdens het bezoek gevraagd om de actiepunten op papier te zetten en deze door te sturen naar het Bureau Voortgezet Onderwijs. Ook moeten de actievoerders aangeven hoe de verloren lestijden in te halen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May