Silos gekozen als voorzitter Caribische kiesbureaus
18 Jan 2014, 00:00
foto
Jennifer van Dijk-Silos


Jennifer van Dijk-Silos is vrijdag gekozen tot voorzitter van the Association of Caribbean Electoral Organizations (ACEO). "Ik stond er ook perplex van. Guyana heeft mij voorgedragen in deze functie en de Caribische landen gingen unaniem hier akkoord mee", zegt Silos aan Starnieuws.

Silos is voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB). In feite moet de regering al enige tijd een beslissing nemen over de samenstelling van het OKB. De termijn van de voorzitter en de leden is al verstreken. Silos antwoordt op een vraag of ze voorzitter van ACEO kan blijven als ze geen zitting meer heeft in OKB, dat het voorzitterschap gebonden is aan haar functie. Als ze geen zitting meer heeft in OKB kan ze geen leiding hebben van de organisatie van de Caribische kiesbureaus.

"We hebben een goede vergadering gehad. Afgesproken is om te werken aan uniforme regels voor het Caribische gebied. De eenduidigheid is belangrijk. We werken als organisatie voor de verbetering van de rechtsstaat in de lidlanden", legt Silos uit. In het bestuur zitten vertegenwoordigers van zes landen. Silos is voor twee jaar gekozen in deze functie. "Ik er best trots op dat ik voorgedragen en gekozen ben", merkt Silos op.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May