Rode Kruis ingeschakeld voor goede administratie donaties
17 Jan 2014, 20:00
foto


De initiatiefneemster voor de inzamelingsactie ten behoeve van de woningbrandslachtoffers te Winti Wai, Claudette de Bruin, vindt een goede administratie van de ontvangen gelden belangrijk. De Bruin heeft daarom het Surinaamse Rode Kruis (SRK) benaderd voor coördinatie van de inzamelingsactiviteiten. “De gemeenschap moet weten hoe de ontvangen gelden besteed worden,” meent zij.

Het SRK is een humanitaire organisatie, die zegt haar expertise op dit gebied graag te delen. De woningen te Winti Wai die vorige week door brand zijn getroffen, waren niet verzekerd. De gemeenschap heeft goed gereageerd op de oproepen tot hulpverlening. Er zijn massaal goederen verstrekt door particulieren en bedrijven. De regering zal zorgen voor een nieuw onderkomen en er is reeds gestart met de voorbereidende werkzaamheden hiervoor.

Het Surinaamse Rode Kruis heeft een Rampenfonds waarin financiën worden ingezameld die kunnen worden aangewend voor hulpverlening aan slachtoffers. Communicatiemanager van het SRK, Angela van der Kooye, roept de gemeenschap op om gebruik te maken van het bestaande SRK Rampenfonds voor het storten van financiële giften ten behoeve van de gezinnen van Winti Wai.

Het ontplooien van activiteiten die het menselijk leed moeten verzachten, maar ook helpen voorkomen, is een hoofdtaak van het SRK. Een andere bekende activiteit is het bloedprogramma van de nationale bloedbank als onderdeel van het Surinaamse Rode Kruis.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May