Verdachte licht personen via ping op
17 Jan 2014, 16:00
foto


Louis D. heeft drie personen opgelicht. De oplichting begon via de ping, waar hij zich voordeed als een dame. Daarna vroeg hij om geld en maakte de benadeelden enkele honderden SRD's armer. Louis D. heeft de feiten bekend in de rechtszaal.

In deze zaak zijn twee benadeelden op de rechtszitting van donderdag gehoord. De eerste getuige verklaarde dat Louis D. zich voordeed als een vrouw. De foto van de dame had hij op zijn ping-profiel. Hij beweerde agent te zijn en kon voor de benadeelde snel een rijbewijs regelen tegen een betaling van SRD 700. Toen hij het geld kwam ophalen, hield hij de benadeelde voor dat hij een collega van de dame is en dat zij een beroep op hem heeft gedaan. De benadeelde was zelfs een liefdesrelatie via de ping met de dame begonnen. Louis D. had zich voorgedaan als Klaas.

De tweede benadeelde getuigde dat hij Louis D. als Klaas kende. Ook hij raakte verliefd op de dame op zijn profiel. Hij vertelde de benadeelde dat het om zijn zusje Zefania gaat. Ook had de verdachte de benadeelde voorgehouden dat hij als lijfwacht bij een minister werkte. De liefdesrelatie ging verder en de benadeelde heeft zelfs briefwisseling gehad, omdat de dame zogenaamd bij Iamgold zou werken. Op een gegeven moment zou de Black Berry van de dame gerepareerd moeten worden en de benadeelde leende SRD 590 aan haar. Louis D. kwam het geld voor de dame ophalen. Op een later tijdstip had hij SRD 250 terugbetaald, maar de rest van het bedrag staat nog open.
Op 20 februari zal er verdachtenverhoor plaatsvinden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May