Politie houdt meerdere wetsovertreders aan
16 Jan 2014, 17:00
foto
De door het BID-team onderschepte drugs. (Foto's KPS)


Drugskoerier
De 34-jarige drugskoerier Patrick J. is door het BID-team van de politie aangehouden op de Johan Adolf Pengel luchthaven. De verdachte had in zijn ruimbagage een dubbele bodem waarin er 12 pakketjes cocaïne met een totaal gewicht van 1780 gram waren verstopt. De verdachte is gistermiddag aangehouden en is hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Hij bezit de Nederlandse nationaliteit.

Inbrekers
De 17-jarige F.V en de even oude G.B. zijn woensdag door de politie van Coronie aangehouden voor diefstal door middel van braak. Op zaterdag 11 januari hebben zij een inbraak gepleegd in een woning aan de J.S.P Kraagweg en daar een flatscreen televisie gestolen. Vervolgens hebben zij deze televisie verkocht aan de 57-jarige Johnny, L.

De twee inbrekers zijn hangende het onderzoek in verzekering gesteld. De heler Johnny L. is na verhoor en afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie heengezonden.

Oneerlijke verkoopster en partner
De 29-jarige Anita M. is samen met haar 31-jarige vriend Sewradj, B. door de politie van Leiding 9a aangehouden. Anita had goederen, die afkomstig waren van de handelszaak waar zij werkzaam was, in haar bezit. De goederen gaf zij aan Sewradj, die zorgde voor onrechtmatige verkoop van de artikelen.

Sewradj en Anita hielden het ontvangen geld voor zichzelf. Het betreft in deze elektrische apparaten, levensmiddelen, feestartikelen, landbouwattributen en waterleiding installatiemateriaal. Beide verdachten zijn hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Hangjongeren en drugsverkoper
De politie van Leiding 9a moest ook optreden tegen hangjongeren op het Sophia’s Lustproject. Dit in het kader van de leefbaarheid, veiligheid en rust op het project, meldt de voorlichting van politie. Tijdens die actie zijn scherpe voorwerpen bij de jongeren aangetroffen en in beslag genomen. Ook is een man aangehouden met marihuana en hasj in zijn bezit. Hij is voor overtreding van de Wet verdovende Middelen gearresteerd.

Oplichter
De 30-jarige Riaz, N.alias Piadjoe is gearresteerd nadat er aangifte van oplichting, diefstal en verduistering tegen hem is gedaan. Riaz maakte een gewoonte van om onderdelen van zwaar materieel op te halen bij eigenaren met de bedoeling om die voor hen te verkopen aan derden.

De eigenaren van de onderdelen kregen hun geld niet en ook de kopers van de onderdelen ontvingen de onderdelen niet. Het vermoeden bestaat dat deze verdachte landelijk heeft geopereerd. De politie roept andere benadeelden op om contact op te nemen met de politie van bureau Nieuwe Grond.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May