Havenbeheer blijft het goed doen
17 Jan 2014, 08:00
foto
Andreas Talea, directeur NV Havenbeheer.


De NV Havenbeheer heeft ondanks de gestegen kosten, goed geboerd in 2013. Ten opzichte van 2012 is de omzet met 8,6% gestegen. Directeur Andreas Talea vindt dat het bedrijf naar zijn tevredenheid heeft gepresteerd.

“Wij kijken tevreden terug naar 2013, vooral als we kijken naar het positieve bedrijfsresultaat, fysieke realisatie en dat we uitgeroepen zijn tot de “ most efficiënt port” van de regio.” Op 4 januari was het precies een jaar geleden dat Talea als directeur is aangesteld. De kosten zijn in het afgelopen jaar gestegen tot 15%. Geheel naar verwachting en bedrijfsvooruitzichten is er een groei van 3,9% geweest.

Het baggeren van de kade van de haven en het gebruiksklaar maken van het terrein voor truckhouders zijn voor Talea beleidsdoelen die zijn gerealiseerd. Nabij de Poort-Noord zijn er terreinen in orde gemaakt voor de opstapeling van containers. De toeslag van de export van bacoven is verlaagd, om de sector te beschermen, somt Talea op. Uitbreiding van het aantal reefer plugs (koelaansluitingen) van 96 naar 119 noemt hij ook een verworvenheid. Verder zijn er stappen ondernomen om een compleet nieuwe Reefer Station (koelstation) op te zetten.

Versterking van de eigen organisatie in kwalitatieve zin, is het doel voor 2014. Talea vindt dat het belangrijk is om dienstverlening en capaciteitsontwikkeling en accommodatie te creëren om de import en export te faciliteren. Terreinen en opstallen zullen verder worden uitgebreid en gereed worden gemaakt voor de handel. “Centraal staat vergroting van de verdiencapaciteit,” benadrukt de Havendirecteur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May