AZP en ziekenhuis Nickerie slaan handen ineen
16 Jan 2014, 22:30
foto
De samenwerking tussen het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en het Streekziekenhuis Nickerie is beklonken.


Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie werken samen op basis van gelijkwaardigheid. Ze hebben hun afspraken van collegialiteit en vriendschap vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst.

Beide instituten werken naar decentralisatie van kwalitatief hoogwaardigheidszorg in de meest ruime zin. In de eerste fase zal de gezondheidszorg in Nickerie en de nabij omgeving worden aangepakt. Het AZP zal daartoe ondersteunen met diverse medische disciplines. Zo zullen er periodieke oogheelkundige missies worden ondernomen naar het rijstdistrict. Ook op de gebieden oncologie, gynaecologie en neurologie wordt de samenwerking intensiever.

Behalve directe patiënten en medisch hulp is er ruimte gecreëerd voor trainingen en stages, ondersteuning en afstemming voor de zorgtechnologie waarbij er wordt gedacht aan de aanschaf en het onderhoud van medisch apparatuur. De twee ziekeninstellingen zullen gezamenlijke inkopen doen en projecten in Wageningen en Apoera ondersteunen. Het doel is ook om een Radiodiagnostiek Centrum in Nickerie op te zetten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May