Elias super tevreden over ontwikkelingen jarig ziekenhuis
16 Jan 2014, 01:00
foto
Antoine Elias, directeur van LMSZN.


Nu het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) 55 jaar is geworden, heeft het zeker recht op een 'kindje'. Directeur Antoine Elias kondigde bij de jaardag van de instelling woensdag aan dat in oktober het ziekenhuis in Wageningen operationeel zal zijn. "Niemand minder dan assembleelid Rashied Doekhie zal de peetvader zijn", deelde Elias mee. Hij heeft zich ingezet voor de dependance.


Elias zei dat de afgelopen drie jaren veel gedaan is in de gezondheidssector. Ook de decentralisatie-gedachte van de regering houdt het LMSZN goed in acht, merkte de directeur op. Op kwartaalbasis gaan specialisten naar Apoera, waar een goede samenwerking is met de Medische Zending. Op verzoek van districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh en de gewestelijke politiecommandant Stanley Benschop worden eens in de drie maanden artsen en specialisten naar Tapoeripa gestuurd. Deze missies worden ondersteund door het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Tiende versnelling
Elias gaf aan dat de LMSZN-trein op versnelling zeven is, met de vier mega en zeven interne projecten gaat de trein op versnelling tien. “LMSZN family don’t be afraid, but fasten your seatbelt, met z’n allen halen we ons einddoel zeker, een modern medisch centrum". Elias haalt aan dat er samen met de Indiase ambassade twee projecten uitgevoerd zullen worden, maar kon nog geen details verstrekken. Met de Cubaanse ambassade is er een heel goede samenwerking. Er zijn op dit moment negen Cubanen werkzaam in het LMSZN.

Van de zaakgelastigde van Suriname in Nederland, Chantal Doekhie, ook geboren in het LMSZN, krijgt het ziekenhuis steun om artsen en specialisten van Surinaamse origine terug te halen naar Nickerie. Binnenkort kan het LMSZN beschikken over nog een arts en een radioloog van Surinaamse origine uit Nederland. Elias memoreerde de goede samenwerking met de lokale politie, vooral met de spoedeisende hulp. Ook met het Psychiatrisch Centrum Suriname en de Regionale Gezondheidsdienst heeft het LMSZN overeenkomsten getekend "en natuurlijk met de grote broer AZP op basis van gelijkwaardigheid".
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May