Ramjiawan: Regiocommissarissen voor betere taakverdeling
15 Jan 2014, 04:00
foto
Bondvoorzitter Robby Ramjiawan


Robby Ramjiawan, voorzitter van de Surinaamse Politie Bond, zegt aan Starnieuws dat met de komst van nog vijf commissarissen het werk efficiënter en beter georganiseerd kan gebeuren. Nu wordt het werk door vier commissarissen gedaan maar binnenkort zullen negen de taken verdelen, waardoor ze over kleinere gebieden zullen gaan.

Ramjiawan maakt duidelijk dat de nieuwe formatie in het begin niet erg merkbaar zal zijn en dat deze verschuivingen in de top zullen zijn. “Dit zal geen invloed hebben op het korps als geheel. Het gaat meer om een administratieve verschuiving. De dienstverlening zal hierdoor efficiënter worden en organisatorisch pakt dit systeem veel beter uit”, deelt de bondsvoorzitter mee.

Ook zal er ruimte gemaakt worden voor mensen die doorgeschoven zullen worden naar boven. Dit zal volgens Ramjiawan een 'positieve boost' zijn, omdat de vijf andere personen door zullen stromen op de open plaatsen van de regio- commissarissen. Dit systeem is volgens Ramjiawan goed voorbereid in de afgelopen twee jaren en wordt in etappes toegepast.

De bondsvoorzitter is zich ervan bewust dat niet iedereen altijd blij gemaakt kan worden. “Zo zijn zeventien jonge mensen aan het afstuderen voor inspecteur van politie. Nu hebben wij onderinspecteurs die meer dan dertig dienstjaren hebben, maar zullen onder deze nieuwe, jonge inspecteurs moeten werken. Dit is minder prettig voor de andere groep, maar wij hebben verjonging nodig binnen het korps”, stelt Ramjiawan.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May