Lo Fo Sang: Verhoging tarieven keuring voertuigen nodig
15 Jan 2014, 00:00
foto
Voertuigen voor keuring op de bok. (Foto: Raoul Lith)


Het was nodig om de tarieven voor keuring van voertuigen te verhogen. De verhoging gaat vandaag in. Landelijk zijn er nu ruim veertig ondernemingen die geïnvesteerd hebben in faciliteiten. Nu is er een goed overzicht van de kosten, vandaar de verhoging van de tarieven. Dit legt Danny Lo Fo Sang uit, voorzitter van Stichting Toezicht Keuring Motorrijtuigen op vragen van Starnieuws.

Lo Fo Sang deelt mee dat afgelopen jaar 153.000 voertuigen zijn gekeurd. "Dat is vele malen meer dan toen de keuring alleen bij de politie plaatsvond. Toen werden er jaarlijks ongeveer 40.000 voertuigen gekeurd". Vanaf vandaag mogen ook twee private keuringsinstanties zwaar materiaal keuren met een laadvermogen van meer dan 5.000 kg (categorie 4). In Nickerie blijft de situatie ongewijzigd. Herkeuring van categorie 4 voertuigen kan alleen geschieden door de verkeerstechnische dienst van de politie te Nieuw Nickerie, totdat is voorzien in een daartoe bevoegde keuringsinstantie.

"Het is ook belangrijk dat mensen die een auto aanbieden voor de keuring weten hoeveel tijd nodig is hiervoor. Een bromfiets of een motorfiets kan in tien minuten gekeurd worden. Bij een personen auto, pick-up, autobus en andere voertuigen met een laadvermogen tot maximaal 3.500 kg, duurt de keuring twintig minuten. De nieuwe prijs is SRD 91,80. Het bedrag was SRD 59.40. Het gaat om een verhoging van 65 procent. Voor een bromfiets moet nu SRD 32,40 en een motorfiets SRD 51,30 worden neergeteld.

De nieuwe tarieven kunt u hier downloaden.
pdf-icon.gif verhoging_tarieven_keuring.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May