Advocaten vinden roofmoord niet bewezen in zaak Bean
14 Jan 2014, 00:00
foto


De raadslieden Raoul Lobo en Irene Asarfi-Lalji vinden dat hun cliënten, Vincent G. en Robertino T. die ervan verdacht worden Wilgo Bean met voorbedachte raden om het leven gebracht te hebben, geen roofmoord gepleegd hebben. Volgens de raadslieden zou er geen sprake zijn van roofmoord met voorbedachte raden, omdat de verdachten niet de intentie hadden het slachtoffer om het leven te brengen. Het Openbaar Ministerie heeft tegen elk van de verdachten een celstraf van achttien jaar geëist.

Op de rechtszitting van maandag zei raadsman Lobo dat de politie een eigen scenario heeft opgezet in het onderzoek. Hij deelde mee dat zijn cliënt, Vincent G., mishandeld werd om een bekentenis af te staan. Volgens de advocaat heeft hij diverse brieven geschreven naar het Openbaar Ministerie om het alibi te verifiëren, echter zonder succes. Collega Asarfi-Lalji die voor Robertino T. pleit, merkte op dat Bean een groen pilletje in een shot Campari gedaan had en hem probeerde te verkrachten. Op deze actie van Bean heeft de verdachte gehandeld en hij pakte een kapmes waarmee hij het slachtoffer kapte. Volgens Asarfi heeft het medische rapport uitgewezen dat het slachtoffer is overleden aan een messteek in het hart. De raadsvrouwe hield voor dat een kapmes geen messteek kan toebrengen en dat haar cliënt uit noodweer heeft gehandeld.

Asarfi vroeg zich af wie de dodelijke messteek aan het slachtoffer heeft toegebracht en wie de beroving heeft gepleegd. Op camerabeelden is waar te nemen dat Vincent G. met tassen weggaat, maar er kon niet achterhaald worden of hij inderdaad uit de woning van het slachtoffer kwam. De camerabeelden zijn van Kings Drankenpaleis die op de hoek bij het slachtoffer staat.
Op 27 januari zal deze zaak verder behandeld worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May