Valies richt sportvereniging op voor kinderen
14 Jan 2014, 03:00
foto
Sherwin Valies


Sherwin Valies, die jarenlang op het hoogste niveau gevolleybald heeft, lanceert woensdag een sportvereniging voor jongens en meisjes tussen 10 en 13 jaar. De Red Professional Sport Vereniging (RPSV) wil een parapluorganisatie zijn die niet uit één tak van sport bestaat. Het ligt in de bedoeling om de basketbal-, voetbal-, atletiek- en een zwemsectie op een later tijdstip te introduceren.

"De reden van de oprichting is dat er in Suriname vraag is naar een sportvereniging met een professionele aanpak en inrichting", zegt Valies. Hij heeft ondersteuning van Antonie Manhoef die ook zijn sporen in de volleyballerij heeft verdiend.

RPSV wil binnen vijf jaar een vereniging hebben waarbij alle vijf takken van sport zichtbaar zijn in de samenleving. "Ook moeten wij binnen drie jaar zijn ingeschreven bij de verschillende lidbonden en voor de leden een gezellige vereniging hebben, waarbij normen en waarden, motivatie discipline de kernwaarden zijn van de organisatie", deelt Valies mee.
De eerste activiteit voor RPSV staat gepland voor 26 januari. Er zal in de gymzaal van de Calorschool een instuif worden gehouden voor de volleybalsectie. Kinderen tussen 10 en 13 jaar zullen kennis maken met de volleybalsport.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May