JCI Suriname focust op sterkten in 2014
13 Jan 2014, 05:00
foto
Overlegmoment tijdens de ledenvergadering zaterdag in Hotel Krasnapolsky. (Foto: JCI Suriname)


JCI Suriname zal zich dit jaar vooral richten op de sterke zijde. Dit is opgenomen in het jaarplan van de organisatie, dat is besproken en goedgekeurd op de algemene ledenvergadering. De zes afdelingen van JCI zullen zich concentreren op het thema 'Focus on strenghts'.

Marvin Pollack, president van JCI Suriname, zegt dat de leden zullen onderzoeken wat hun sterkten, passie en ambities zijn en zullen daarop inspelen om leiders te creëren voor de maatschappij. JCI Suriname wil zich profileren als een organisatie waar sterkten worden geclusterd. “Samen met leden gaan we na wat ze goed doen en we gaan ons daarop richten. We zullen niet langer de focus leggen op zwakten. Daarmee willen we niet zeggen dat zwakten vergeten moeten worden. De focus wordt vanaf nu gelegd op wat doe je al goed, daar gaan we verder aan werken zodat je daarin beter kan worden", zei Pollack op de eerste ledenvergadering.

Talent ontwikkelen
Pollack presenteerde de kernelementen van het Jaarplan 2014. Hij gaf voorbeelden van personen waar succes een gevolg was van het verder ontwikkelen van talenten. JCI Suriname wil met diezelfde strategie, leiders ontwikkelen waar Suriname volgens de organisatie behoefte aan heeft. JCI is een leiderschapsontwikkelingsorganisatie voor personen tussen 18 en 40 jaar.

In het nieuwe jaar zal de organisatie zich verder richten op de vijf pijlers waar JCI wereldwijd op gestoeld is, namelijk: Motivate, Invest, Collaborate, Connect en Impact! Uit elke pijler vloeien er weer actiepunten voort.
Zo wil JCI in het nieuwe jaar:
- een grotere rol spelen in het vaststellen van het jongerenbeleid;
- de gemeenschap beter inlichten waar de organisatie voor staat;
- zichtbaar zijn door middel van projecten en trainingen. Enkele van die trainingen zijn: ‘Leadership academy’ waarbij jongeren leren hun leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen.
De organisatie wil dit jaar de eerste steen leggen voor een eigen hoofdkwartier.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May