Boom op woning zorgt voor paniek
12 Jan 2014, 10:00
foto
Familie Nankoe is blij dat niemand is geraakt door de vallende boomtak. (Foto: ASP)


Een deel van een boom is vanochtend gevallen op het afdak van de woning van de familie Nankoe in Meerzorg. Het gezin woont aan de overkant van de begraafplaats. Aan weerskanten van de weg zijn er bomen die honderden jaren oud zijn. De boom miste net de slaapkamer van de eigenares. De vrouw schrok zich een ongeluk en rende gillend naar de voordeur. Door het lawaai werden ook de andere huisgenoten wakker.

''Ik rende naar de deur, deed die open en toen zag ik een gigantische tak op het dak. En vlak eronder was onze auto geparkeerd. Ik heb meteen mijn auto weggehaald, want we hoorden allemaal een krakend geluid, een teken dat het dak elk moment kon instorten'', vertelt dochter Vanessa. Haar eerste actie was meteen districtscommissaris (dc) Ingrid Karta-Bink bellen. ''De dc heeft meteen opgenomen en binnen een half uur was iedereen hier. Wij waren allemaal paniekerig en zijn blij dat de dc meteen heeft gereageerd'', verzucht Vanessa dankbaar. Ze zegt dat het ministerie van Openbare Werken (OW) vaak is benaderd om de oude bomen te verwijderen, omdat er ook elke dag schoolkinderen langslopen.

''De bomen zijn hol van binnen. Ze worden bewoond door vleermuizen en ze zijn te gevaarlijk voor de kinderen''. Vanessa zegt dat OW niet heeft gereageerd op de verzoeken. ''Het eerste wat in me opkwam is dat er iemand in nood was en ik snelde me hiernaartoe samen met Openbaar Groen, onder leiding van Michel Nathoe'', deelt de dc mee. Ook zij is van mening dat de oude bomen verwijderd moeten worden. Nathoe zegt in een reactie dat hij niet op de hoogte is van het verzoek om de bomen te verwijderen. ''Maar ik heb net met de districtscommissaris gesproken en wij gaan ervoor zorgen dat de bomen die een gevaar vormen, worden verwijderd'', verzekert de OW-topper van Commewijne. Samen met zijn manschappen heeft hij de tak verwijderd, waarna ook het beschadigde afdakje is weggehaald. Er worden mogelijkheden bekeken om een ander dak op te zetten.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May