Dinsdag huishoudelijke vergadering over begroting 2014
12 Jan 2014, 08:00
foto


De Nationale Assemblee zal dinsdag een huishoudelijke vergadering houden over het vooronderzoek van de begrotingen van de ministeries. De afgelopen week hebben diverse commissies van rapporteurs vergaderd met de ministers over de begroting van 2014.

Het streven van assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons is om in januari te beginnen met de begrotingsbehandeling. Doorgaans wordt in november een aanvang gemaakt met de behandeling. De algemene politieke beschouwingen zijn in november gehouden.

De verdere behandeling is aangehouden omdat Simons eerst de 'begrotingssloten' van de afgelopen periode wil afwikkelen. Dan is het duidelijk wat de realisatiecijfers zijn en hoe het begrotingstekort is gefinancierd. Simons vindt dat op deze manier de begrotingen beter op elkaar kan worden afgestemd. Door interne strubbelingen binnen de coalitie en gebrek aan quorum is de voorgenomen agenda in december niet afgewerkt. Dinsdag zal blijken wanneer de openbare behandeling van de begroting voor 2014 zal plaatsvinden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May