Parmessar: Binnen een week nieuw pand te Winti Wai
11 Jan 2014, 21:00
foto
Het puin wordt opgeruimd door Openbare Werken. (Beeld: René Gompers)


De door brand getroffen families te Winti Wai zullen binnen een week beschikken over een nieuw onderkomen. Dit deelde de minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, zaterdagmiddag mee bij de opruimingswerkzaamheden. "We doen ons best om de mensen zo snel mogelijk te helpen. Dit is een noodsituatie waarbij de regering inspringt", gaf Parmessar aan.

Acht gezinnen raakten vrijdagnacht dakloos door een felle brand. Op het terrein stonden er acht bouwsels die nagenoeg allemaal verwoest zijn geworden. Een huisje staat er nog half verschroeid bij. Een keuken en een slaapkamer staan eveneens overeind. Een deel van de familie verblijft er nog. Over de oorzaak van de brand wordt nog in het duister getast. Ondertussen is een groep van 25 personen, onder wie veertien kinderen, ondergebracht in Kindertehuis Saron door bemiddeling van vicevoorzitter Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS).

Parmessar zegt dat er één gebouw op het erf komt te staan. Het bouwwerk zal onderverdeeld worden in appartementen. Dit wordt bekostigd door de overheid. Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting zorgt voor de financiële afhandeling bij opvang en voeding.
"Gelukkig hebben wij te maken met een stuk eigendomsterrein. Dat heeft zaken vlotter doen verlopen", merkte Parmessar op. "Vanaf maandag zal er gebouwd worden. Wij richten ons nu op opruimen en egaliseren. Binnen een week zal het nieuwe pand er staan."

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May