Militairen in Brokopondo houden twee verdachten aan
11 Jan 2014, 15:26
foto


Militairen gestationeerd te Brokopondo hebben Nel M. (30) en Maikel D. (25) aangehouden. De mannen worden ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan beroving van een winkelier, die woont en werkt op een locatie bekend als 'Aqua Brank' te Sipaliwini.

Uit voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat het slachtoffer donderdagavond even naar buiten ging toen hij werd overvallen door gemaskerde mannen. De criminelen brachten de man een slag toe met een hard voorwerp. Er is een hoeveelheid ruw goud en een aantal opwaardeerkaarten van 'Digicel' van het slachtoffer gestolen.

Niet lang hierna zijn Nel M. en Maikel D. door een militaire patrouille in een kamp in het gebied aangetroffen. Ze hadden in hun bezit een 'rifle' en een jachtgeweer. De verdachten verklaren dat zij deze wapens in een verlaten kamp hebben gevonden en meegenomen. Maikel D., Nel M. en de wapens zijn door de militairen overgedragen aan de politie. Het goud en de opwaardeerkaarten zijn nog niet terecht. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld. De recherche van bureau Geyersvlijt is belast met het onderzoek in deze zaak, meldt de politie voorlichting.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May