Wijdenbosch: Hulp nodig voor dakloos geworden gezinnen
11 Jan 2014, 01:00
foto
De afgebrande woningen. (Foto: Claudett de Bruin)


De situatie die wij vrijdagavond aantroffen bij de afgebrande woningen te Winti Wai, was hartverscheurend. Afgebrande woningen, grote gezinnen met 25 kinderen en twee zwangere vrouwen. Zij hebben na de brand de nacht doorgebracht in de open lucht en in een kapotte bus.

Zo beschrijft vicevoorzitter Ruth Wijdenbosch van De Nationale Assemblee tevens ondervoorzitter van de NPS, de situatie bij de plek des onheils. Na het bericht van de brand gelezen te hebben, maakten Wijdenbosch en NPS-voorzitter afdeling Paramaribo, contact met de structuren van de partij te Winti Wai om na te gaan welke hulp er geboden kan worden.

"Wij hebben bemiddeld dat de kinderen die niet bij familie ondergebracht konden worden met moeders en enkele vaders, tijdelijk konden worden opgevangen door het Kindertehuis Saron. Zaterdag zal ik contact maken met regeringsautoriteiten, onder andere Sociale Zaken en Volkshuisvesting om de opvang over te nemen en verdere voorzieningen te treffen voor deze gezinnen", deelt Wijdenbosch mee. Ze merkt op dat de gezinnen echt alles verloren hebben, ook de schoolgaande kinderen zijn hun schoolboeken en schriften kwijt. Er is ook een afspraak gemaakt met een arts om de zwangere vrouwen te onderzoeken of alles in orde is met hen na deze traumatische ervaring.

Voor zaterdag heeft Claudett de Bruin een inzamelingsactie op touw gezet.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May