Regering deelt 316 grondbeschikkingen uit in Wanica
11 Jan 2014, 06:00
foto


De regering zal vandaag te Sunny Point 316 grondbeschikkingen uitdelen voor mensen uit het district Wanica. Onder deze grondbeschikkingen zijn 62 alleen voor Sunny Point. President Desi Bouterse zal in hoogsteigen persoon aanwezig zijn tijdens deze plechtigheid. Hij kondigde reeds aan in zijn nieuwjaarsrede dat deze kwestie zal worden opgelost begin januari.

De minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, Steven Relyveld, heeft in de afgelopen periode getracht een inhaalslag te maken om de grondbeschikkingen af te krijgen. Zo zijn Coronie, Nickerie en Commewijne al aangedaan, nu is het de beurt aan Wanica. De minister haalde aan geen statistieken bij te houden, maar dat hij in alle gebiedsdelen waar er een achterstand is een inhaalslag maakt. De grondbeschikkingen die vandaag zullen worden uitgereikt, zijn volgens hem nieuwe én oude aanvragen.

Wat betreft Sunny Point waar al jaren het occupatievraagstuk speelt, is er licht in de tunnel gekomen. Volgens minister Alice Amafo die aan het hoofd staat van de Beleidscommissie Occupatie, heeft de commissie in de afgelopen tijd bergen werk verzet. Het probleem is complex zegt ze, echter worden er stapvoets vorderingen gemaakt. Zo is een deel van het probleem te Rahemalbuiten al opgelost. En is in proces de aankoop van een stuk geoccupeerd terrein te Goede Verwachting om de ontruiming van tientallen gezinnen te stuiten. Nu kunnen ook beschikkingen te Sunny Point worden uitgereikt. Het werk is volgens haar hiermee nog niet gestopt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May