Verdachte voorlopig in vrijheid gesteld
10 Jan 2014, 08:00
foto


Rechter Marie Mettendaf heeft op de rechtszitting van donderdag een 47-jarige concessiehouder voorlopig in vrijheid gesteld. Hij wordt ervan verdacht spullen in een kamp in Pakirakreek vernield te hebben en wederrechtelijk toegeëigend te hebben.

Een vrouw getuigde op de rechtszitting dat de verdachte spullen, een freezer en stereoapparaat kapot sloeg. In een kamp te Pakirakreek was er ruzie gaande toen de verdachte daar aankwam. Ook loste hij enkele schoten met het wapen dat hij in zijn hand had. Volgens de getuige zou de concubine van de man gebeld hebben en hij begaf zich daar naartoe. De getuige verklaarde verder dat alle aanwezigen dranken uit de freezer pakten. Ze weet dat op een gegeven moment eenieder dranken uit de freezer begon te pakken. Volgens haar heeft de man geen beroving gepleegd in het kamp, maar alles kapot geslagen.

Raadsman Irvin Kanhai maakte duidelijk dat de verdachte niet zal wegvluchten en dat hij de vernieling bekend heeft. De rechter stelde hem voorlopig in vrijheid. Op 23 januari zal deze zaak verder behandeld worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May