Zandwegen in Para met eigen middelen verhard
09 Jan 2014, 21:15
foto
De Vuursteenweg in Para Oost wordt verhard door medewerkers van het commissariaat Para. (Foto: BIC-Para)


Zes zandwegen in verschillende ressorts in Para worden binnen vier weken voorzien van straattegels. Het is de bedoeling om alle zandwegen in Para systematisch te verharden. De lozingen en bermen behorende bij de wegen worden gelijktijdig aangepakt.

De infrastructurele werken worden met eigen financiën en kennis van het commissariaat uitgevoerd. “Bestuursambtenaren en technische medewerkers van het commissariaat zijn gecertificeerd om infrastructurele werken met eigen kennis uit te voeren”, zegt districtscommissaris Jerry Miranda. Het commissariaat beschikt ook over eigen zwaar materieel voor het uitvoeren van de werken.

Werkgelegenheid
Miranda verklaart dat binnen het decentralisatieproject is geïnvesteerd in kennis van ambtenaren om een weg te verharden. Het commissariaat heeft ook arbeiders aangetrokken en ingezet bij de werkzaamheden. Op deze manier is er gezorgd voor werkgelegenheid in het district.

De wegen worden bestraat met straatstenen type l-profiel. Het betegelen van wegen met straatstenen zorgt ervoor dat de wegen bij schade of verzakkingen, gemakkelijker hersteld kunnen worden, meent Miranda. Straattegels hebben volgens wetenschappelijk onderzoek ook een langere levensduur dan asfalt. Tegen het einde van dit jaar moeten haast alle zandwegen bestraat zijn, zegt het BIC-Para.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May