Jogi: Heb nog een termijn nodig om werk af te ronden
10 Jan 2014, 00:00
foto
VHP-topper Mahinder Jogi


Terwijl VHP-topper Mahinder Jogi (52) zijn ambities om weer gekandideerd te worden in Saramacca van de daken schreeuwt, houdt voorzitter Chan Santokhi een slag om de arm. "Er is een voorstel uitgewerkt door de Adviesraad over 'het profiel' van een assemblee-, districtsraad- en ressortraadslid", zegt Santokhi om commentaar gevraagd.

Jogi merkt tegenover Starnieuws op dat hij zijn ambities kenbaar maakt. Hoewel hij drie termijnen zitting heeft in het parlement, zegt Jogi dat hij het werk nog niet heeft kunnen afronden. "Wij zitten nu in de oppositie en kunnen daardoor bepaalde projecten niet uitvoeren. Ik heb nog een termijn nodig om zaken in orde te krijgen", zegt Jogi.

Partijcultuur en inzet
De politicus merkt op dat een partijprofiel maken niet alles is. "Mensen moeten de partijcultuur kennen en hard werken om doelen te realiseren. Ze dienen eerlijk en loyaal te zijn naar de partij. We moeten lessen leren uit 1996 toen vijf parlementariërs een coalitie zijn gaan vormen met de NDP. De VHP belandde met het Front in de oppositie. We moeten werken met volbloed VHP'ers en niet met mensen die hun partij uit de ijskast willen halen als ze bijvoorbeeld niet benoemd worden tot districtscommissaris. Een politieke partij werkt niet met transfers, zoals in de sport", betoogt Jogi.

Het assembleelid haalt aan dat er niks verkeerds aan is om te zeggen waar je staat. Hij heeft dit ook kenbaar gemaakt aan de VHP-voorzitter. Jogi zegt dat hij dag en nacht in het veld bezig is en hij de mensen zoveel mogelijk bijstaat. "Er moet ook rekening worden gehouden met de praktijk. De politiek is geen theorie. De analyses moeten correct gemaakt worden", stelt Jogi. Santokhi deelt mee dat deze kwestie nog besproken moet worden in het VHP-bestuur dat zich de komende maanden hierover zal buigen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May