Parmessar voor integrale aanpak werkzaamheden Marowijne
09 Jan 2014, 04:00
foto
Minister Rabin Parmessar van OW in bespreking met de bestuursdienst van Marowijne. (Foto: ASP)


Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) heeft aan de bestuursdienst Marowijne en ambtenaren van zijn ministerie gevraagd om samen te werken waardoor problemen sneller opgelost kunnen worden. De bewindsman zegt dat er veel achterstallige projecten zijn die aangepakt moeten worden. Dit kan sneller gebeuren als zaken integraal worden aangepakt. Hij bracht woensdag een oriëntatiebezoek aan Moengo en Albina in het district Marowijne.

Parmessar merkt op dat een oriëntatie ter plekke veel effectiever is om problemen op te lossen en goede afspraken te maken. Er is in achterstand in afbouwen van woningen en in orde krijgen van de infrastructuur. De bewindsman zegt dat er hard getrokken is om het politiebureau in Moengo in het eerste halfjaar af te krijgen. De woningen van politieambtenaren hebben wat vertraging opgelopen.

De OW-bewindvoerder heeft ook goed afgestemd met districtscommissaris (dc) Theodorus Sondrejoe. Met hem is doorgenomen het proces tot het verstrekken van bouwvergunningen. Er moet een gedegen onderzoek plaatsvinden, voordat hiertoe wordt overgegaan. Hoewel bepaalde delen van Marowijne schoner zijn dan Paramaribo, moet het opschonen van bermen en lozingen structureel worden aangepakt. Ook over het ophalen van vuil moeten er afspraken gemaakt worden met minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling. Parmessar stelt dat het land van ons allemaal is en door samen te werken, worden zaken sneller opgelost.

ASP
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May