Interpol: Caraïben moet kindermisbruik aanpakken
08 Jan 2014, 13:00
foto
Sekstoerisme brengt misbruik van kinderen met zich mee in het Caribisch Gebied en andere ontwikkelingslanden.


De Internationale Politie Organisatie (Interpol) spoort het Caribisch Gebied en andere ontwikkelingslanden aan de strijd tegen misdaden tegen kinderen op te voeren. In een rapport zegt Interpol dat misdaden tegen kinderen “neigen lokale misdaden te zijn waarvan het overgrote deel plaatsvindt binnenshuis of binnen de familiekring.”

Toch is er een internationale kant aan het geheel. Internet misdaden tegen kinderen worden vergemakkelijkt door het gebruik van internet dat in de afgelopen jaar enorm is toegenomen. “Daders hebben niet alleen makkelijker toegang tot kindermisbruikmateriaal en kunnen zij deze verspreiden, maar ze kunnen ook rechtstreeks in contact komen met kinderen, via chatrooms en sociale netwerksites,” zegt de politieorganisatie in een verklaring.

Interpol voert een project uit in samenwerking met Internet Access Service Providers om de toegang tot kinderporno online te blokkeren. Sekstoerisme brengt misbruik van kinderen in ontwikkelingslanden met zich mee door mensen die er naartoe reizen.

"De relatieve rijkdom van de dader in combinatie met een gebrek aan begrip of effectieve wetgeving betekent dat het misbruik van kinderen makkelijker is in deze landen", stelt Interpol. Deze vorm van criminaliteit is gekoppeld aan kinderhandel, georganiseerde misdaad en moord. "Deze soorten misdrijven vormen wereldwijd een enorme uitdaging voor de politie en vereisen gespecialiseerde vaardigheden en meer middelen."

De internationale politieorganisatie zegt dat zij opleidingen verzorgt en stimuleert de beste toepassingen door de politie in lidlanden in het Caribisch gebied en andere plaatsen. Zij stelt dat zij specialisten samenbrengt die samen optrekken tegen misdrijven tegen kinderen. Interpol dringt erbij het Caribisch Gebied en andere ontwikkelingslanden dan ook op aan om al hun middelen en diensten te gebruiken om kindermisbruik tegen te gaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May