Bewoners Geyersvlijt sporen bende op door laksheid politie
08 Jan 2014, 00:00
foto


In zeer korte tijd hebben bewoners van Geyersvlijt, met name het gedeelte tussen de Barronstraat en Anton Dragtenweg, te maken gehad met meer dan vijftien inbraken. "Wij hebben op geen enkele manier kunnen merken dat er een verhoogde actie is van de politie. De situatie is zorgwekkend", zegt een buurtbewoner aan Starnieuws. Besloten is door enkele buurtbewoners om met een eigen opsporing te beginnen. Om te voorkomen dat de situatie escaleert, wordt aan korpschef Humphrey Tjin Liep Shie gevraagd om niet te wachten tot er doden vallen.

"Door de aard van de inbraken kunnen wij afleiden dat hier een georganiseerde bende aan het werk is, die nauwgezet observeert wanneer de bewoners thuis zijn of niet. Honden worden vergiftigd en alarmsystemen worden behendig uitgeschakeld", concluderen de buurtbewoners.

Een buitenlander die vol enthousiasme een groep Amerikaanse Universiteitsstudenten heeft uitgenodigd om het eindejaarsfeest hier te komen vieren, moest eraan geloven. De dieven braken in en vertrokken met alle laptops en andere waardevolle spullen van de studenten. Enkele buurtbewoners zijn de situatie zat en zijn ondertussen ertoe overgegaan tot opsporing van de bende. Weer anderen zijn bezig zich te bewapenen om hun bescherming in eigen handen te nemen. "Wat nu lijkt op een reeks simpele seizoen-gebonden inbraken, kan wellicht uitmonden in een waar bloedbad".
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May