Naarden: Ontvoering en verkrachting meisje onacceptabel
07 Jan 2014, 14:00
foto


Politiewoordvoerder Humphrey Naarden noemt de ontvoering en verkrachting van een twaalfjarig meisje afgelopen maandag 'onacceptabel en nu al een geval teveel'. Naarden zegt dat dit voorval niet een is dat vaker voorkomt en vindt dat de samenleving mee moet waken dat dit soort delicten getolereerd worden en zich weer voordoen.

“Als er informatie is of alleen al een verdenking, moet meteen aangifte worden gedaan, zodat we deze criminelen uit de samenleving kunnen halen”, stelt Naarden.

De familie van het twaalfjarige meisje T.C, heeft maandagmiddag aangifte gedaan van de ontvoering, nadat het kind was gedumpt door haar ontvoerders in de buurt van haar woning te Latour. Het jeugdige slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis en zal vandaag door de jeugdpolitie worden ondervraagd.

Prioriteit

De politie hoopt vandaag nadere informatie te hebben om snel de daders te kunnen aanhouden. “Alles is afhankelijk van de verklaringen van het slachtoffer en het technische onderzoek. Er is voorlopig sprake van twee verdachten", zegt Naarden. Hij vindt het gebeurde zeer ingrijpend en zegt dat de politie er alles aan zal doen deze zaak te onderzoeken en de daders te grijpen. Het vorige jaar heeft zich volgens Naarden een soortgelijk geval voorgedaan in het district Para. Die daders zijn snel achterhaald en zitten nu nog opgesloten.

In het geval van T.C. zou zij in een donkere wagen zijn meegenomen door de daders. Om haar in bedwang te houden, zou ze zijn bedwelmd. Nadat de daders haar hadden misbruikt, hebben ze het slachtoffer enkele uren daarna weer in de omgeving van Latour afgezet.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May