Huize Ashiana behoeft dringend aandacht regering
07 Jan 2014, 12:00
foto


Het bejaardencentrum huize Ashiana heeft dringend aandacht nodig van de regering en een beleidsstructuur die een toekomstvisie heeft. Vakbondsleider Murwin Leeflang van de personeelsbond van het tehuis, zegt dat de problemen in Ashiana alsmaar voortduren, nieuwe zich aandienen zonder dat er oplossingen worden aangedragen. Volgens hem is het slechts de personeelsbond die alsmaar aan de bel moet trekken.

Het bondsbestuur komt donderdag bijeen om over de situatie te praten. In december is in een algemene ledenvergadering besloten het jaar 2013 op een goede manier af te sluiten en niet in staking te gaan om zodoende de senioren burgers van het tehuis een goede jaarafsluiting te geven.

Leeflang zegt dat er op dit moment sprake is van spanningsvelden op de afdeling Sociale dienst en het personeel overhoop ligt met leidinggevenden van de afdeling. “De medewerkers van de afdeling kunnen niet door één deur met de leiding.” In het algemeen wordt er volgens de vakbondsleider geen invulling gegeven aan voorstellen van de bond om de kwaliteit van het werk te verbeteren. Zo is er behoefte aan meer trainingen en opleidingen voor het personeel en betere communicatie in het tehuis.

Zelfstandigheid
Geconstateerd wordt dat sinds het vertrek van oud-directeur Dennis Rust de gecreëerde ontspanningsmogelijkheden voor de bewoners zijn afgenomen. Hoewel het tehuis toegankelijk is voor personen vanaf de leeftijd van 60 jaar, blijkt nu in zeker één geval dat er een bewoner is toegelaten die jonger is. Het personeel heeft hier veel moeite mee.

Leeflang vindt dat de tijd rijp is dat Ashiana niet alleen afhankelijk blijft van subsidies en donaties, maar dat er een visie wordt ontwikkeld hoe het tehuis zichzelf kan bedruipen en eigen middelen genereert om te voorzien in een aantal van zijn behoeften.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May